Antwerpse kerken : echte meesterwerken

3 uur     Toegankelijk   Religie   Architectuur   PP Rubens

‘ Oh Lieve-Vrouwe-Toren, hoog boven ’t Vlaamse land…’ zo bezong La Esterella de mooie gotische toren van de kathedraal. Maar wist je dat deze gigantische kerk 3 torens heeft? Niet op 1,2,3 gebouwd, wel 123 meter hoog, met dat ezelsbruggetje vergeten de kinderen nooit hoe hoog die toren dan wel is.

Maar ook het timpaan en het interieur zijn meer dan de moeite waard. Prachtige schilderijen, beeldhouwwerken en glasramen maken van dit immens gebouw een stukje ‘hemel op aarde’.

De Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal is dan misschien wel de meest bekende, maar ze is lang niet de enige historische kerk in Antwerpen : de Sint-Andrieskerk , de Sint-Jacobskerk, de Sint-Pauluskerk, … allemaal vertellen ze hun eigen uniek verhaal. Wie bouwde ze? Wat was de religieuze ( of politieke) drijfveer om bepaalde keuzes bij de bouw en inrichting wel of niet te maken? Moet de kerk echt altijd in ’t midden blijven? Hoe hebben deze kerken de eeuwen doorstaan?

Maar ook kloosters en kapelletjes gaan we niet zomaar voorbij. Het religieuze leven was eeuwenlang onlosmakend verbonden met het uitzicht en het bestuur van Antwerpen Nu nog stille getuigen van de vaak woelige periodes uit de Antwerpse geschiedenis.

Afhankelijk van de erediensten en sluitingsuren van de kerken bezoeken we indien mogelijk ook 2 kerken binnenin.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Er dient per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden voor de OLV Kathedraal
    (Gratis voor inwoners van de Provincie Antwerpen).
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.