Antwerpse proza en poëzie : De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus …

3 uur   Toegankelijk   Poëzie   Stadsdichters

Wie kent ze niet van op school ? Onze grote Antwerpse schrijvers : Paul Van Ostayen, Alice Nahon, Willem Elsschot, Hendrik Conscience,…. Maar ken je ook nog hun schrijfsels? ‘Marc groet ’s morgens de dingen…’ en ‘ ’t Is goed in ’t eigen hert te kijken, …’ Vaak bleven flarden hangen, maar er is natuurlijk veel meer. Bovendien zijn niet altijd de meest bekende gedichten ook de mooiste.

Hoe en door wie werd Antwerpen met de pen in de bloemetjes gezet of kritisch bezongen ? De Strangers, Wannes Van de Velde en Tourist Le MC bezingen hun stad in liedjes. Onze stadsdichters schreven de schoonheid en kleine kantjes van de koekenstad op gevels en torens… .

In deze stadswandeling wil ik als gids graag mijn liefde voor taal de bovenhand laten krijgen. Met stukjes proza, citaten en poëzie zijn onze Antwerpse schrijvers zo zelf ook een beetje mee van de partij.

Al wie zich kan laten meeslepen in mooie teksten, ludieke rijmelarij en ‘zoetgevooisde woordekens’ zit tijdens deze wandeling op de eerste rij.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 15 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 68,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.