Heerlijk genieten van kunst : lekkernijen en ‘snoepers’ op doek en paneel.

6 uur       Niet toegankelijk   Iconografie   Kunst   Eten en drinken

Stillevens, ontbijtjes en markttaferelen,… eten en drinken was een belangrijke inspiratiebron voor schilders. Met prachtige voorbeelden in het Museum Mayer van den Bergh gaan we op zoek. Maar vaak zijn deze stillevens niet zo stil als je wel denkt… er zit veel meer achter deze onschuldige werkjes dan wat je ziet. Allerlei symboliek en boodschappen zaten verstopt in de mooie etenswaren. ‘Zuivel op zuivel, is ’t werk van de duivel’ werd door de dominee gezegd, want gulzigheid is een hoofdzonde. En dus staan er 2 soorten kaas op elkaar, met daar nog eens een schaaltje boter bovenop!! Goed herkenbaar voor de 17de eeuwse burger, voor ons vaak een zoektocht.

Pieter Breughel en Pieter Aertsen zijn dan weer meesters in een ander genre , maar ook hun werken moeten we als een rebus ontleden. De uitkomst is vaak verrassend en de knipoog naar erotiek is niet ver weg.

Goede wijn behoeft geen krans, blijven plakken, de kindjes komen uit de kool, … als we goed kijken vinden we het allemaal terug.

Na onze lunch in een mooie brasserie, waar we een gezond slaatje eten, maken we verder een smaakvolle wandeling door Antwerpen. Alles wat met eten en drinken te maken heeft krijgt onze aandacht.

Uiteraard krijgen we daar zelf ook ‘goesting’ van, en dus eindigen we dit dagprogramma in een typisch Antwerps koffiehuis, waar we genieten van een koffieceremonie met lekker gebak.
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is een dagprograamma van 6u met lunchsstop en drankpauze (Prijs 35 EUR p.p.).
  • De prijs voor deze rondleiding is 300 EUR incl BTW voor 6u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Wandeling met begin aan het Museum Mayer Van Den Bergh en einde op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 15 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 68,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.