Steengoed en ‘stijl’vol : architectuurwandeling door Antwerpen

6 uur       Niet toegankelijk   Architectuur   Dagprogramma   Bouwstijlen

Het Centraal Station van Antwerpen staat genoteerd in de top 10 van mooiste stations ter wereld! Een hele eer, en niet ten onrechte !

Dit is dan ook de startplaats van onze wandeling. We gaan op zoek naar stenen getuigen van ons roemrijk verleden. Iedere generatie architecten heeft zijn stempel gedrukt op de stad. Sommigen met veel succes en wereldwijde uitstraling, anderen iets minder bejubeld en zelfs sterk bekritiseerd. Maar allemaal waren ze kinderen van hun tijd, gebonden aan regels en gewoonten, beschikbaar materiaal , ruimte en budget.

Het is niet de bedoeling om alle termen uit de architectuurstudie op te halen of tot in detail ieder gebouw te bespreken. Wel zoeken we uit wat de gebouwen zo uniek, sprekend, typerend maken, dat ze de tand des tijds hebben doorstaan.

Moeilijke discussies als renoveren of afbreken? Heropbouw, invularchitectuur of nieuwbouw als trendbreuk? Het zal duidelijk worden dat een vitale, actieve stad steeds voor andere uitdagingen staat.

Een fikse wandeling doorheen de tijd en de bouwgeschiedenis van de stad, afgewisseld met een lekkere lunch, een deugddoende koffie of een fris pintje.

Vertrek : Centraal Station
Einde : Dakterras MAS
Goed om weten:

  • Dit is één van de stevigere wandelingen in mijn aanbod (Ongeveer 5 KM, duurtijd 6u).
  • De prijs voor deze rondleiding is 300 EUR incl BTW voor 6u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Er is een lunchstop en drankpauze voorzien, de kosten hiervan (35 EUR p.p.) zijn niet inbegrepen in de standaard rondleiding prijs.
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Wandeling met begin aan het Centraal Station en einde op het dakterras van het MAS.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 15 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 68,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.