Toeren tussen straffe torens

3 uur   Niet toegankelijk   Torens   Architectuur   Verrassend

‘de middeleeuwse stad … lag in haar muur besloten, een afgerond beeld, stekelig van talloze torens’ …. Zo omschrijft Johan Huizinga in 1919 de middeleeuwse stad. Antwerpen is hierop geen uitzondering. Sinds mensenheugenis beheersen torens de skyline van Antwerpen. We hebben ze in vele maten en vormen : kerktorens, pagaddertorens, huistorens, politietorens, woontorens, …. .

Elke toren heeft zijn eigen verhaal en zijn voor- en tegenstanders. Wie de skyline van Antwerpen mee wil aftekenen moet tegen heel wat kritiek kunnen. Maar eenmaal de toren er staat wint hij al snel de harten van de Antwerpenaren, op een enkele uitzondering na … .

De sinjoren zullen met veel trots praten over hun torens : groot of klein, spits of stomp, koepelvormig of ajuinvormig, het maakt niet uit!

Tijdens deze wandeling zoeken we naar de mooiste en strafste torens van Antwerpen. Een fikse wandeling van het Centraal Station tot aan het MAS, dus alle torens beklimmen doen we zeker en vast niet, alhoewel een mooi panoramisch zicht natuurlijk wel een mooie afsluiter wordt van deze rondleiding.

Start : inkomhal Centraal Station

Einde : dakterras van het MAS
Goed om weten:

  • Dit is één van de stevigere wandelingen in mijn aanbod (Ongeveer 5 KM, duurtijd 3u).
  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Wandeling met begin aan het Centraal Station en einde op het dakterras van het MAS.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.