Van Vlinderpaleis tot MAS : hedendaagse architectuur op een rijtje

3 uur   Niet toegankelijk   Hedendaagse architectuur   Citydesign   Scheldekaaien

De skyline van Antwerpen is de laatste decennia ingrijpend veranderd. Op het Zuid verrees het prachtige nieuwe Justitiepaleis van Richard Rogers en C°, het ‘Vlinderpaleis’. Ook op het Eilandje aan de andere kant van de stad staan nieuwe gebouwen die de skyline hertekenen : het MAS van Willem Jan Neutelings en Michiel Rietdijk, het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid,… .

Deze wandeling begint aan het nieuwe Justitiepaleis en brengt ons langs de kaaien tot op het Eilandje. Boud Rombouts, Christine Coninx, bOb Van Reeth en vele andere architecten hebben hier een staalkaart van hedendaagse architectuur neergezet.

Het is ver zoeken naar de oude industrieweg die de autostrades met de haven verbond. De sociale woningblokken staan er nog steeds , maar hebben duidelijk nieuwe buren gekregen.

Vernieuwende ideeën over wonen en werken werden hier uitgevoerd. 25 jaar geleden nog een ‘te mijden’ straat wegens te druk, vervuilend en niets te zien … is dit nu een trekpleister naast de Schelde, een echte ontdekking voor wie de moeite doet om even naar omhoog te kijken.

Graag wil ik tijdens jullie wandeling wijzen op extra’s en leuke details die zo vaak voorbijgelopen worden.
Goed om weten:

  • Dit is één van de stevigere wandelingen in mijn aanbod (Ongeveer 4 KM, duurtijd 3u).
  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Wandeling met begin aann het Nieuwe Justitiepaleis en einde aan het MAS.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 15 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 68,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.