Verborgen parels in Antwerpen

3 uur   Toegankelijk   Verrassend   Historisch

Deze wandeling voert ons langs kleine steegjes en verborgen binnenplaatsen. Zelden halen deze pareltjes de toeristische brochures , maar van ons krijgen ze alle aandacht. Het zijn trouwens deze hoekjes en plekjes die van Antwerpen een groot dorp maken. Eeuwenlang woonden hier de hardwerkende, arme havenarbeiders en ambachtslui of werden er juist in alle grandeur gasten uit de hele wereld ontvangen. De ene verstopte er zijn miserie, de andere hield zijn luxe exclusief en dus voor het oog van de voorbijganger verborgen.

Met opvallende details zoals gevelstenen, steenkappersmerken, waterpompen, keldergaten en andere elementen komt de geschiedenis weer tot leven. Het geeft ons een goed beeld van het leven in Antwerpen tijdens woelige en weelderige perioden.

Als gids wil ik graag voor jullie graag een ‘extra paar ogen’ zijn, en je aandacht vestigen op een deurmakelaar, een madonnabeeldje, een windwijzer of ander fraais dat meestal gewoon voorbij gelopen wordt.

Een niet alledaagse wandeling door het centrum van het oude stadsgedeelte. Geen geschiedenisles uit vervlogen tijd, maar verhalen die duiding geven aan eeuwenoude restanten van het dagelijkse leven in een groeiende metropool.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.