Werken in uitvoering : de Antwerpse kaaien langs de Schelde

3 uur   Niet toegankelijk   Kaaien   Cityplanning   Havengeschiedenis

‘Driemaal is scheepsrecht’ zal men gedacht hebben toen de grootse plannen voor de heraanleg van de Scheldekaaien in Antwerpen op de tekentafel lagen.

Na een eerste ingreep door Napoleon Bonaparte volgde al snel een ingrijpende rechttrekking van de kaaien met installatie van een volledige haveninfrastructuur. De ‘hangars’ zijn hiervan nog een stille getuige. Ondanks de gigantische werken is dit stukje haven helaas niet zo lang van nut geweest! De haven breidde meer en meer uit naar het noorden van de stad.

Verloedering, roest en onkruid maakten van de kaaien een poëtisch stukje verloren havengeschiedenis. Een enkele verdwaalde cineast zag er de ideale plek in om misdaadseries of lugubere taferelen te filmen.

Maar gelukkig keerde het tij, en herontdekte men de mogelijkheden van deze mooie strook langs de Schelde. Wonen aan de stroom werd terug aantrekkelijk !

Met grootse plannen en veel ijver zijn de werken gestart. Hier en daar kan je al een glimp op vangen van hoe het zal worden! In de nabije toekomst zullen de lichtjes van de Schelde hier weer volop schitteren voor een massa mensen.

Een werk van vele jaren : maar deze werken zullen van Antwerpen eindelijk weer ‘De stad aan de Schelde’ maken.

Doe stevige stapschoenen aan en laat je verrassen!
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Wandeling met begin aan het Bank Van Breda gebouw aan de Ledeganckkaai (Nieuw Zuid) en einde aan het MAS.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 15 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 68,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.