Hilde
Antwerpen, Havenhuis, Architectuur
thumb1

Ik ben heel fier dat ik de bezoekers mag meenemen in dit nieuwe icoon, de hoofdzetel van het Antwerpse Havenbedrijf. De gelauwerde architecte Zaha Hadid heeft de skyline van onze stad met een pareltje ( of diamantje?) aangevuld. Het nieuwe Havenhuis straalt de dynamiek, ambitie en innovatie van de Antwerpse haven uit.

Meer lezen
Hilde
Antwerpen, Plantin Moretus, UNESCO
thumb1

Slechts 1 museum is opgenomen in de lijst van Unesco Werelderfgoed, ons eigen museum Plantin Moretus. Deze werk- en woonplaats van de drukker en uitgever Christoffel Plantin (1520 – 1589) en zijn opvolgers is volledig heringericht en opgefrist. Ik neem u graag mee in het boeiende verhaal van deze ‘manager van de 16de eeuw’. Topstukken, familieportretten en een geweldige sfeer brengen dit Unesco Werelderfgoed passend tot leven….

Meer lezen
Hilde
MAS, Eten en drinken
thumb1

Helemaal ‘Spek naar mijn bek’, zou het spreekwoord zeggen. Reeds 17 jaar gids ik wandelingen in Antwerpen, de Koekenstad, rond het thema ‘ Eten en drinken’. En nu is er eindelijk ook een prachtige tentoonstelling aan gewijd in het MAS.

Meer lezen
Hilde
Antwerpen, 360°
thumb1

Fotograaf Krzysztof Zagajewski heeft heel wat plekken in Antwerpen gefotografeerd. Hiervoor maakt hij gebruik van panorama fotografie. Zo krijg je het gevoel dat je zelf ook aanwezig bent. Benieuwd naar het uitzicht vanuit de kathedraal?

Meer lezen
Hilde
ATV, Gazet Van Antwerpen, Radio 2
thumb1

De afgelopen jaren ben ik een aantal keren in de media gekomen. Hier heb ik deze fragmenten en artikels verzameld voor u.

Meer lezen

Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.