Musea, kerken en unieke gebouwen

De Antwerpse musea verbergen prachtige pareltjes van kunst en geschiedenis.

Heel graag wil ik u laten kennismaken met de unieke collectie van het Museum Mayer van den Bergh, het Rubenshuis, het volledig gerenoveerde Museum Plantin Moretus en uiteraard ook met het Red Star Line Museum en het MAS - Museum aan de Stroom.

Maar ook in enkele unieke gebouwen in Antwerpen gids ik u graag rond : het Vlinderpaleis of Justitiepaleis van Richard Rogers, het nieuwe Havenhuis van Zaha Hadid en de Onze-Lieve-Vrouwetoren. En ook enkele van onze befaamste kerken mogen niet ontbreken: de Kathedraal en de Carolus-Borromeuskerk

In de Antwerpse musea gids ik al jaren de vaste collectie en bijna alle tijdelijke tentoonstellingen. Deze musea en unieke gebouwen werken met eigen geselecteerde gidsenpools, om zo de kwaliteit en deskundigheid van het gidsen te verbeteren. Ik ben dan ook heel fier dat ik tot al deze pools behoor.

De boekingen voor alle musea en tentoonstellingen en de opengestelde gebouwen lopen iets anders dan de rest van mijn programma.

Omdat er een beperkt aantal bezoekers per groep en per tijdsblok toegelaten wordt moet men altijd via het Call Center van Experience Antwerp boeken (+32 3 205 56 05).

In de praktijk : We zoeken eerst samen naar een passende datum, eventueel nog een alternatieve mogelijkheid. Vervolgens boekt u via het Call Center en geeft u héél uitdrukkelijk mijn naam als uw voorkeurgids op. De boeking en betaling gebeuren via Experience Antwerp. Nadat u van hen bevestiging kreeg van uw boeking mailt u mij dat nog even door, zodat ik de verdere toewijzing van uw gidsbeurt kan opvolgen.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.