Antwerpen Schone stad : Antwerpen in 15 highlights

3 uur   Toegankelijk   Antwerpen   Highlights   Architectuur   Geschiedenis

‘Op zoek naar een parcours dat je snel van de ene verwondering naar de andere loodst? Wil je het maximum uit je korte verblijf in Antwerpen halen? Wel, dan is deze wandeling zeker een aanrader!

Tijdens onze tocht komen voorbij UNESCO WERELDERFGOED, maar ontdek je ook hoe arme mensen in een steeds groeiende stad hun plaatsje vonden.

Beroemde inwoners van Antwerpen als Rubens, Jordaens en burgemeester Rockox bouwden in de 17de eeuw prachtige stadspaleizen. Maar de kloosterorden moesten in bouwwoede hiervoor zeker niet onderdoen! Het stadhuis en de beurs van Antwerpen kregen navolgen over heel Europa.

Maar het is niet omdat onze Gouden Eeuw afloopt in 1585 dat het afgelopen is met pracht en praal! We ontdekken prachtige gebouwen, monumenten en getuigen van een fiere stad in volle ontwikkeling.

De Opera, de gebouwen van de Zoo en het Centraal Station zijn mooie voorbeelden van de glorie van de 19de eeuw. Niet voor niets staat het station bij de top 10 van mooiste stations ter wereld !!

Maar ook hedendaagse architecten laten graag het beste van hun kunnen zien. Het MAS ( Neutelings en Rietdijk) , het Nieuwe Havenhuis (Zaha Hadud) of het nieuwe Justitiepaleis (Richard Rogers) zijn pareltjes met internationale uitstraling.

Om het maximum uit deze wandeling te halen doen we niet alles te voet, maar met een dagkaart van de LIJN, hoppen we met tram en bus van de ene plaats naar de andere.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Een deel van de rondleiding gebruikt het openbaar vervoer. Een dagticket van De Lijn dient aangekocht te worden per deelnemer.
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Start aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt, einde aan het MAS.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.