Museum Mayer van den Bergh

Het eerste museum in België dat opgebouwd werd rond de collectie van 1 verzamelaar, het museum Mayer van den Bergh, blijft nog steeds een pareltje. De Dulle Griet als topstuk, vertoeft in mooi gezelschap : het Breviarium Mayer van den Bergh, het kerstwiegje, prachtige stillevens, werken van Jaob Jordaens, Pieter Aertsen, Pieter en Jan Breughel , Quinten Metsijs, … te veel om op te noemen. In dit prachtige museum is de ziel en gedrevenheid van Ridder Fritz Mayer van den Bergh nog steeds voelbaar. Zijn verzameling kunstwerken spreekt voor zich : groot vakmanschap, gedreven verzamelaar en bovenal… groot kunstliefhebber.

Aan de hand van themarondleidingen wordt deze collectie met mondjesmaat tot leven gebracht. Kunstervaringen, iconografie en vooral genieten van schoonheid staan hier centraal.

www.mayervandenbergh.be
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens.
  • Het aantal deelnemers is bij museumbezoeken beperkt tot maximaal 15.
  • Er dient ter plaatse per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.