Red Star Line Museum

Vluchtelingen, landverhuizers, migranten, …. Het nieuws staat er bol van. Massa’s mensen op zoek naar veiligheid en een beter leven aan de andere kant van de wereld.

Toch is dit allemaal niet zo ver van ons bed, in het Red Star Line Museum vertellen we de verhalen van Europeanen die massaal hun geluk gingen zoeken in Amerika en Canada. Maar goed 100 jaar geleden was Europa niet het einddoel, maar de vertrekplaats van deze mensenstroom.

Papieren, handtekeningen, stempels, tijdelijke verblijfsvergunningen en werkvergunningen werden in Antwerpen uitgereikt, gecontroleerd en geweigerd. In de gebouwen van de Red Star Line ondergingen de 3de klas passagiers hun medische keuring, werden zij en hun goederen gedesinfecteerd en kregen ze fiat om te vertrekken …. Of viel hun droom in stukken.

Red Star Line verscheepte alleen al ongeveer 2 miljoen mensen, allemaal mensen op zoek naar een betere toekomst voor zichzelf en hun kroost.

Graag breng ik aan de hand van echt gebeurde verhalen, foto’s, brieven en voorwerpen, dit stukje geschiedenis voor u tot leven.

www.redstarline.be
Goed om weten:

  • Deze rondleiding toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens.
  • Het aantal deelnemers is bij museumbezoeken beperkt tot maximaal 15.
  • Er dient ter plaatse per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.