Nieuw Havenhuis van Zaha Hadid

Zaha Hadid heeft de inhuldiging van deze nieuwe landmark in Antwerpen zelf niet meer kunne meemaken. Wel kreeg het mooie plein dat ze ontwierp voor het Havenhuis haar naam.

Hoe kan je een beschermd monument en een moderne uitbouw perfect met elkaar combineren? Hoe wordt die zwevende bovenbouw sterk genoeg om storm en ontij te weerstaan? Welke techniek gebruik je om dit glazen gebouw niet te laten oververhitten in de zomer? Hoe kan je tonnen staal gebruiken en toch een zeer verfijnd eindresultaat krijgen?

Tijdens de rondleiding krijg je hierop een antwoord. Bovendien kom je te weten wie dat havenbedrijf is en wat ze doen. Zal je verrast staan over de impact die de Antwerpse haven heeft op de Vlaamse economie en tewerkstelling. Kortom … je wordt ondergedompeld in een unieke mix van economie, technisch vernuft, logistiek, transport, schoonheid en prestige… Zaha Hadid creëerde een prestigieus gebouw als toegangspoort tot de haven van Antwerpen.

www.portofantwerp.com/nl/het-havenhuis
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is momenteel niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens. Gelieve de website van het havenhuis te raadplegen voor de actuele status: .http://www.portofantwerp.com/nl/inkijk-het-havenhuis
  • Het aantal deelnemers is maximaal 20.
  • Er dient geen bijkomend inkomticket aangeschaft te worden voor dit bezoek.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.