Onze-Lieve Vrouwetoren

Wegens restauratiewerken zal de toren in 2020 NIET te bezoeken zijn.

La Esterella en Tom Lanoye bejubelden deze prachtige toren reeds met mooie woorden. Voor de Antwerpenaren hun eeuwige trots, voor veel bezoekers een uniek voorbeeld van gotische architectuur. Maar je kan de toren pas écht ervaren, als je mee de 515 trappen naar boven klimt… pas dan krijg je dat prachtige uitzicht over onze stad en de wijde omgeving. Bij mooi weer zie je zelfs de bovenste bollen van het Atomium in Brussel.

Deze belforttoren is eeuwenlang communicatiemiddel bij uitstek geweest tussen de stad en haar bewoners. Vlaggen, uurwerk, klokkengelui en beiaardspel … meermaals werd er in Antwerpen ‘hoog van de toren geblazen’… .

Tijdens de rondleiding, enkel op vastgestelde uren en dagen, is een goede fysieke conditie niet overbodig. Na deze unieke beleving zal je nooit nog hetzelfde naar deze prachtige Onze-Lieve-Vrouwetoren kijken!
Goed om weten:

  • Wegens restauratiewerken zal de toren tot eind 2022 NIET te bezoeken zijn.
  • Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens.
  • Het aantal deelnemers is maximaal 20.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.