Girlpower : deze vrouwen kunnen hun mannetje staan

3 uur   Toegankelijk   Vrouwen   Sociale geschiedenis

Je hoeft echt geen feministe of Dolle Mina te zijn om deze wandeling naar waarde te schatten. Welke vrouwen zijn belangrijk geweest voor Antwerpen en haar geschiedenis? Hoe hebben ze, vaak heel bescheiden of vanuit de achtergrond, hun steentje bijgedragen om van Antwerpen een aangename stad te maken?

Lijntje, Alice, Rosalieke, Anna of Mariken, … de ene werd vereeuwigd in brons, de andere op papier. Soms stonden de vrouwen zelf op de voorgrond, vaak waren ze een sterke steun voor hun mannen in de spotlights.

“De man beheert het geld, de vrouwen de armoede” : de positie van de arme huismoeder krijgt tijdens deze wandeling zeker ook de nodige aandacht. De arme koffieboonraapsters die probeerden een centje bij te verdienen door een bakske troost op te schenken voor de buurvrouwen. Maar ook vrouwen die gewild of ongewild in de prostitutie belanden om zo de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Maar ook moderne vrouwen die nu in Antwerpen ‘hun mannetje’ (??!!) kunnen staan worden niet vergeten.

Een unieke kijk op de geschiedenis van de vrouw in Antwerpen.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.