Kathedraal

Mijn allereerste job was archiefonderzoek tijdens de restauratie in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen. Dit gaf me de gelegenheid om deze unieke kerk in onbekende hoekjes en kantjes te ontdekken.

Als je weet dat men begint te bouwen in de 14de eeuw, en pas 150 jaar later het resultaat klaar is … dan kan de bewondering niet anders dan toenemen.

Prachtige schilderijen, glasramen en beeldhouwwerken maken dit alleen maar mooier en indrukwekkender. Maar in een kerk is niets zonder betekenis. .. en juist dat is de mooie uitdaging om even terug te gaan in de leef- en denkwereld van artiesten, wetenschappers en bouwheren van eeuwen geleden. Symbolen, attributen, zelfs de plaats die men toebedeeld kreeg voor zijn kunstwerk was bepaald.

De kathedraal is nog steeds in gebruik voor erediensten, en straalt na de grondige restauratie meer dan ooit.

www.dekathedraal.be
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens.
  • Het aantal deelnemers is maximaal 20.
  • Er dient ter plaatse per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden, behalve door inwoners van de provincie Antwerpen.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.