Bruisende theaterbuurt : de Vogelenmarkt of Quartier Latin?

3 uur   Toegankelijk   Theater   Markten   Quartier Latin

‘En op zondag naar de Vogeltjesmarkt’ zijn de plannen van veel Nederlandse toeristen in Antwerpen. ‘De Vogelenmarkt’ zal een echte sinjoor verbeteren! Je vindt het niet op een stadsplan! Wel het Theaterplein en het Blauwtorenplein. Op zaterdag is er de Vreemdelingenmarkt of de ‘Foodiesmarkt’ zoals ze nu ook wel eens genoemd wordt.

De buurt rond de Stadschouwburg wemelt van theaters. De Bourlaschouwburg aan de Komedieplaats als oudste, de Arenbergschouwburg of het Echt Antwerps Theater, Tuttifratelli of andere kleine toneelgezelschappen vinden hier hun stek.

Zowel markten als theater hebben hun oorsprong echter al eeuwen geleden op deze plaats. Net zoals de vele gebouwen van het OCMW , het Maagdenhuis en het St Elisabethgasthuis. Hulpverlening aan armen en ziekten was namelijk via de aalmoezeniers verbonden met theater en opera.

Maar cultuur met een grote C maakte plaats voor de fond-raising van de aalmoezeniers. Theater, Opera, Operette uit Italië en Frankrijk kregen de bovenhand. Liefst opgevoerd in het Frans, de voertaal van de elite, de rijke burgers die in de buurt kwamen kopen en koffie drinken.

Al snel werd de buurt dan ook de Quartier Latin genoemd.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan de Bourlaschouwburg.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.