What’s in a name : Het ABC van Antwerpse straatnamen

3 uur   Toegankelijk   Origineel   Straatnamen   Petite histoire

Deze originele wandeling leidt u door de stad van straathoek tot straathoek. We zoeken naar de straatnaam en ontdekken zo een eigen stukje geschiedenis van die plek.

Hodonomie of straatnaamkunde is een vak apart, maar met het nodige denkwerk en vooral veel gezond verstand komen we al een heel eind op weg.

Waar zijn de handschoenen van de Handschoenmarkt gebleven. En neen, niet de blauwe Donau, maar wel de Blauwe Moezel, of beter de Blauwmoezelstraat loopt vlak naast de kathedraal van Antwerpen. De Onze-Lieve-Vrouwegang vinden we dan weer een heel eind verderop.

De Huikstraat , de Blauwbroekstraat en de Zakstraat : niet te vinden in de geschiedenisboeken, maar wel een mooie ‘petite histoire’ van de Antwerpenaren en hun stad.

De Leien, een straat, een gang, een steeg, een markt, een plein, een rui, een vest of een vliet … ? Moeilijk om hieruit wijs te worden en toch, alles is heel logisch te verklaren. Een leuke wandeling met heel wat weetjes en aha’s .

Zeker een aanrader voor wie Antwerpen al beter kent en op zoek is naar een originele invalshoek.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.