Museum Rubenshuis

Onnodig om Pieter Paul Rubens nog voor te stellen. Op de Wapper in Antwerpen staat het Rubenshuis : woonhuis, tuin en atelier van de schilder stralen klasse uit.

Met een prachtige collectie van Rubens zelf, maar ook van zijn tijdgenoten beleef je even de 17de eeuw. Tijdens de rondleidingen ontmoet je Rubens als familieman, diplomaat, maar vooral als ondernemend zakenman. Als geen ander wist hij zich met de beste medewerkers te omringen. Niet verwonderlijk dat de groten der aarde, graag bij Pieter Paul Ruben hun bestellingen kwamen plaatsen.

Een ‘must’ bij elke schoolreis naar Antwerpen, een ‘genot’ om als volwassene nog beter de sfeer, de eruditie en het unieke van deze grote Antwerpenaar te leren kennen.

www.rubenshuis.be
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens, de bovenverdieping van dit historisch pand is hier niet op voorzien.
  • Het aantal deelnemers is bij museumbezoeken beperkt tot maximaal 15.
  • Er dient ter plaatse per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.