Rode Oortjeswandeling : zeden en gewoonten door de eeuwen heen

3 uur   Toegankelijk   Zeden & Gewoonten   Sociale geschiedenis   Ludiek

Je hoeft echt niet door het Schipperskwartier te lopen om te ontdekken dat onze voorvaders helemaal niet zo preuts waren als de geschiedenisboekjes ons willen doen geloven! In het oude stadsgedeelte van Antwerpen gaan we op zoek naar zeden en gewoonten door de eeuwen heen.

Hoe zat dat met de dagelijkse hygiëne? Waarom droegen rijke dames een pomandertje? Wat hebben konijnen met de kleding van de middeleeuwse Antwerpenaar te maken? Hoe werd er voorlichting gegeven aan de jeugd?

Deze en vele vragen krijgen een antwoord tijdens deze ludieke wandeling. Sociale geschiedenis met de glimlach. Verhalen uit de cabardoeskes en de vrolijke badstoven worden doorgespoeld tijdens een stop in een typisch Antwerps cafeetje.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.