Carolus-Borromeuskerk

Als paters Jezuïeten en Pieter Paul Rubens de handen in elkaar slaan, dan kom je ongetwijfeld tot een zeer beredeneerd, doordacht, maar prachtig resultaat. Dat is de Carolus-Borromeuskerk in Antwerpen dan ook zeker en vast.

Staalkaart van barok architectuur, gedecoreerd door Rubens, Van Dijck en hun tijdgenoten moest de bezoeker onderwezen worden in de leer van de Jezuïeten. Net als in het theater van Shakespeare moest woord, beeld en spektakel de mensen uitnodigen om meer te komen. Het hoofdaltaar van de kerk krijgt dan ook verschillende ‘decors’ per jaar, zodat verveling uitgesloten werd.

Een absolute aanrader voor wie even terug wil in de tijd en de Antwerpse 17de eeuw echt wil aanvoelen.

www.carolusborromeus.com
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens.
  • Het aantal deelnemers is maximaal 20.
  • Er dient geen bijkomend inkomticket aangeschaft te worden voor dit bezoek.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.