Schitterende Stationsbuurt

3 uur   Niet toegankelijk   Centraal station   Diamant   ZOO

‘Prachtig, formidabel, whaaw, …’ deze en andere kreten van verwondering hoor je regelmatig in het Centraal Station van Antwerpen. Onze ‘middenstatie’ staat dan ook terecht in de top 10 van mooiste stations ter wereld!

Helaas zijn we vaak gehaast en nemen niet de tijd om al dit moois te bewonderen. Graag gids ik je door dit prachtige gebouw. Met oog voor kleine details en grote techniek neemt de grandeur alleen maar toe!

Met de Zoo, de De Keyserlei en diamantwijk als buren komt dit Antwerpse station nog meer tot zijn recht.

Uiteraard gaan we ook eens gluren bij de buren! In Antwerpen geen verloederde stationswijk, maar het hart van de wereldhandel voor diamant, bruisende horeca op de terrassen, de Zoo met zijn prachtige gevels en nieuw ontmoetingsplein, het Giraffenplein, en Kievitplein, waar de nieuwe look van deze wijk steeds meer vorm krijgt.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is NIET toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Centraal Station.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.