Nieuw Justitiepaleis van Richard Rogers

Vanaf het moment dat je via het zuiden Antwerpen binnenkomt , wordt je oog getrokken naar de unieke dakconstructie van het ‘Vlinderpaleis’. De verwijzing van architect Richard Rogers naar zeilschepen op de Schelde is dan ook heel geslaagd.

Tijdens een bezoek aan dit gebouw ontdekken we niet alleen de schitterende architectuur en de huzarenstukken van de ingenieurs, maar maakt u ook kennis met het systeem van justitie in België.

Enkel te bezoeken tijdens de kantooruren en na afspraak is dit een echte aanrader als u eens iets ‘anders dan anders’ wil zien.
Goed om weten:

  • Het aantal deelnemers is maximaal 20.
  • Er dient geen bijkomend inkomticket aangeschaft te worden voor dit bezoek.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.