Welkom in Antwerpen: 1ste kennismaking met onze ‘ koekenstad’

3 uur   Toegankelijk   Architectuur   Geschiedenis   Antwerpen

Welkom in onze mooie stad. Ben je op zoek naar een leuke wandeling door de stad, waarbij je tijd hebt om écht te kijken naar de pracht en praal? Wel dan is deze wandeling zeker iets voor jou! Je hoeft niet constant op je smartphone te zoeken of in een boekje te lezen. Terwijl ik je gids van de ene bezienswaardigheid naar de andere, vertel ik boeiende verhalen over wat er allemaal te zien is in Antwerpen. Geen saaie geschiedenisles, maar ik deel graag mijn verwondering en enthousiasme van toen ik zelf in Antwerpen aankwam.

We wandelen door het oude, historische stadsgedeelte en ontdekken de stad aan de hand van gebouwen, standbeelden en gedenkplaten. Stilaan komt de ziel van de stad tot leven, en merk je wat Antwerpen ANDERS maakt dan andere steden.

Uiteraard plan je in Antwerpen nog veel meer … dus geef ik je graag goede tips : waar kan je dat beste ‘bolleke’ drinken? Welk is een authentiek restaurantje? Waar kan ik die Antwerpse mode ontwerpers vinden? In welke buurt kan ik ’s avonds naar theater of rustig de sfeer opsnuiven van onze mooie stad? Met veel plezier maak ik je wegwijs!

Ondertussen woon ik al bijna 40 jaar in Antwerpen, en ben helemaal verknocht aan mijn stad. Hopelijk begrijp je na deze wandeling waar ik mijn passie voor het gidsen heb gevonden!
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.