Antwerpen verrassend : Meir ….na sluitingsuur

3 uur   Toegankelijk   Architectuur   Citydesign   Verrassend

Wellicht de bekendste straat in Antwerpen, gelegen op de winkelas tussen Centraal Station en Boerentoren. Eén van de duurste straten in het Monopolyspel. In het verlengde ervan de mooie Leysstraat.

Maar hoe goed kennen we deze straat als we eens niet naar de etalages kijken? In deze wandeling geen koopjes en solden, geen nieuwe collecties… maar blijvende schoonheid. Staaltjes van prachtige architectuur uit de 19de en begin 20ste eeuw. Extravagante versieringen, koepels met bladgoud versierd en héél veel moois.

Ken je het Vissershuisje? Ooit gemerkt dat er een koninklijk Paleis is op de Meir? Heb je het standbeeld van David Teniers gezien of was het Antoon Van Dijck?

Deze wandeling laat je een heel ander stukje Meir ontdekken. We moeten wel naar boven kijken. De beste periode om dit prachtige stukje Antwerpen te ontdekken is in de vroege avond, als de winkels gesloten zijn en de stilte terugkeert .
Goed om weten:

  • Wegens de drukte overdag in deze winkelstraat is het ideaal deze rondleiding in de vroege avond te plannen.
  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Wandeling met begin aan het Centraal Station en einde aan op de Groenplaats.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.