Spreken is zilver, zwijgen is goud

3 uur   Toegankelijk   Spreekwoorden   Taal   Geschiedenis   Ludiek

Spreekwoorden zijn sterker dan veel redevoeringen! Kort, krachtig en met veel waarheid gaan ze al eeuwen mee. Ze slaan de nagel op de kop!

Pieter Breughel schilderde er meer dan 100 op één schilderij. Dat werk is dan ook onze rode draad doorheen deze spreekwoordenwandeling.

Hoog van de toren blazen, aan hetzelfde zeel trekken, tussen wal en schip vallen, een koekje van eigen deeg bakken of de bloemekes buiten zetten … dit alles gebeurt in Antwerpen.

Of je nu maar amper het zout op je patatjes verdient of met uw gat in de boter gevallen bent, of je nog nat bent achter je oren of Abraham al hebt gezien, het maakt niet uit … ongetwijfeld is deze wandeling ook ‘ spek naar uw bek’.

En als je tussenin zin krijgt in een glazen boterham, een neuteke of een dagschotel, wel, we kunnen altijd een kappelleke doen , maar uiteraard blijven we niet plakken!

Je zal zelf ook wel uit je pijp moeten komen … maar na drie uur leggen we er het bijltje bij neer.
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Lusvormige wandeling met begin en einde aan het Brabo standbeeld op de Grote Markt.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.