Museum Plantin Moretus

UNESCO-Werelderfgoed, oudste drukkerij van Europa, woonhuis van generaties Moretussen, prachtig museum en ongetwijfeld een ‘oude bekende’ uit de schooltijd.

Dit prachtige museum is pas volledig opgefrist, vernieuwd en in een hedendaags jasje gestoken. ‘Reduced to the MAX’ : een sterk verhaal blijft over, van Christoffel Plantin en zijn vrouw Jeanne, van hun opvolgers de Moretussen, van zoveel meer dan een drukkerij. Christoffel Plantin was een ondernemer pur sang . In onze tijd zou hij ongetwijfeld ‘Manager van het Jaar’ worden. Als uitgever van prenten, globes en zeer belangrijke boeken reisde hij Europa rond. Hij ging naar de vakbeurs in Frankfurt, deed zaken met koning Philips II van Spanje, en drukte boeken voor de grote humanisten zoals Justus Lipsius, Rembert Dodoens, Abraham Ortelius, … .

Klinkt dit als Chinees in uw oren, of ben je bij het lezen ‘aan het einde van je Latijn’, dan is het misschien het ideale moment om nog eens op bezoek te gaan bij de uitgeversfamilie Plantin- Moretus. Ik ben graag uw gastvrouw bij uw komst.

www.museumplantinmoretus.be
Goed om weten:

  • Deze rondleiding is slechts beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers/kinderwagens, de bovenverdieping van dit historisch pand is hier niet op voorzien.
  • Het aantal deelnemers is bij museumbezoeken beperkt tot maximaal 15.
  • Er dient ter plaatse per deelnemer een toegangsticket gekocht te worden.
Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.