Gilbert Van Schoonbeke en de ‘Werf van de eeuw’

3 uur   Toegankelijk   Gilbert Van Schoonbeke-jaar   Bouwkunde   Stadsontwikkeling

500 jaar geleden werd Gilbert Van Schoonbeke geboren. In 15 jaar als vastgoedmakelaar veranderde hij het uitzicht van de stad drastisch. Tot op de dag van vandaag lopen we door zijn illustere creaties : Het Eilandje, de Stadswaag, de Vrijdagmarkt, de Graanmarkt, ….

Bijna allemaal hebben ze nog het uitzicht én de functie die snuggere Gilbert eraan toewees.

In enkele decennia verdient hij veel geld en veel aandacht … maar uiteraard ook haat, nijd en afgunst. Een bewogen leven van een bevlogen man komt tot leven in deze wandeling.

Hoe slaagt hij erin om zoveel projecten binnen te halen? Waarom kon hij steeds onder de vaste prijzen werken? Wie zat achter het snelle toekennen van opdrachten?

Anno 2020 zitten we midden in ‘De werf van de eeuw’… Antwerpen wordt mooier, aantrekkelijker, beter bereikbaar en leuker om wonen. En bij elke spadeschop botsen we op de geschiedenis van onze Gouden Eeuw … de bouwwoede van Gilbert Van Schoonbeke komt beetje bij beetje boven en we ontdekken waarom hij 500 jaar geleden als ‘Meliorator van Antwerpen’ werd geloofd : de man die Antwerpen beter en mooier maakte !
Goed om weten:

  • De prijs voor deze rondleiding is 150 EUR incl BTW voor 3u, max 20 pers.
    Zon-/Feestdagsupplement te vinden via Praktisch > Prijs
  • Deze rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • In het Antwerpse stadscentrum zijn een aantal straten aangelegd met kasseien, degelijke schoenen zijn een aanrader.
  • Korte drankpauze mogelijk indien de groep dit wenst.
  • Wandeling met begin aan de inkom van het MAS en einde aan de Wapper/Meir.Disclaimer

Antwerpen Anders is het rondleidingen concept van zelfstandig stads- en museumgids Hilde Eykens en is reeds meer dan 22 jaar een gevestigde waarde binnen het Antwerpse toerisme. Antwerpen Anders staat voor een unieke aanpak voor rondleidingen waarbij de ideale balans gezocht wordt tussen informatieve details en luchtige verhalen en anecdotes, waardoor iedereen zijn voorkeur moet kunnen vinden in het aanbod.

Contact Gegevens

Telefoon: +32 (0)3/830.53.87
GSM: +32 (0)496/25.15.86
Email: hilde.eykens@AntwerpenAnders.be
Website: www.AntwerpenAnders.be
Adres: Steynstraat 296 bus 22,
                  2660 Hoboken (Antwerpen)

Copyright

De afbeeldingen en teksten op deze website zijn eigendom van Hilde Eykens, tenzij expliciet anders aangegeven. Deze mogen niet hergebruikt/verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.